Fietskaravaan tegen sexueel geweld in Katanga

De NGO's Kanyundu en REFED (Réseau Femme et Développement) hebben in september 2011 een fietskaravaan tegen sexueel geweld op vrouwen in het Noorden van Katanga georganiseerd. Onze voornaamste instrumenten waren: de documentaire 'Fighting The Silence/Combattre le Silence', de fiets en een gemotiveerde ploeg fietsers. Voor een multimediale samenvatting, klik door naar de filmpjes, radio-interviews en fotos. Voor een uitgeschreven verslag, klik hier en hier. Voor alle andere informatie, surf door deze blog!


Les ONG Kanuyndu et REFED (Réseau Femme et Développement) ont organise le mois de septembre 2011 une caravane-vélo de sensiblisation contre la violence sexuelle faite aux femmes au Nord du Katanga. Les instruments: le documentaire 'Combattre le Silence', le vélo et des cyclistes motivés. Pour toutes informations: voir http://velovsviolfr.blogspot.com.


zaterdag 10 september 2011

VelovsViol eindelijk weg!


Kort kort

Afgelopen dinsdag rond 11u kunnen vertrekken uit L'shi, mét de bagage van JIPI (en dus onze waterfilter!). Met veel dank aan Alain die het transport Kin-L'shi gefaciliteerd heeft. Dinsdag rond middernacht toegekomen voor een verdiende nachtrust in Lubudi.

Woensdagmorgen vertrokken uit Lubudi om rond 15u toe te komen in Luena. Letterlijk en figuurlijk een zeer warm onthaal.

Donderdag : uitrusten en voorbereidingen. César heeft zich op het monteren van de fietsen gesmeten. Jipi en Sandra op het in orde maken van hun materiaal. Jolie en Maguy op het voorbereiden van de sessies. Cyrille en ik op de algemene coordinatie.

Vrijdag : op de fiets naar Bukama.

Zaterdag (vandaag dus) : een eerste atelier, met de plaatselijke autoriteiten in vrouwenvereniginen. Een onverhoopt resultaat (50 deelnemers, ondanks uitnodiging die pas vrijdag is afgeleverd geweest) en een boeiende discussie.

Zondag (morgen dus) : op de fiets naar Kakyulu en vervolgens verder het binnenland in. Betekent dus : een dikke week zonder internet en telefoon (geen netwerk). Een volgende update (met foto's) zal dus voor daarna zijn.

Ik zou graag veel meer schrijven. Over het fietsen in de brousse (al heb ik gisteren en vandaag al moeten afhaken omdat ik ziek was :-(, over het toffe team, over de reacties van de mensen op onze fietskaravaan, over zoveel meer. Maar ik wil vooral in mijn bed kruipen om morgen fris en monter deze keer wel de fietsers te kunnen vervoegen.

Meer nieuws later dus...

Spannend...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten