Fietskaravaan tegen sexueel geweld in Katanga

De NGO's Kanyundu en REFED (Réseau Femme et Développement) hebben in september 2011 een fietskaravaan tegen sexueel geweld op vrouwen in het Noorden van Katanga georganiseerd. Onze voornaamste instrumenten waren: de documentaire 'Fighting The Silence/Combattre le Silence', de fiets en een gemotiveerde ploeg fietsers. Voor een multimediale samenvatting, klik door naar de filmpjes, radio-interviews en fotos. Voor een uitgeschreven verslag, klik hier en hier. Voor alle andere informatie, surf door deze blog!


Les ONG Kanuyndu et REFED (Réseau Femme et Développement) ont organise le mois de septembre 2011 une caravane-vélo de sensiblisation contre la violence sexuelle faite aux femmes au Nord du Katanga. Les instruments: le documentaire 'Combattre le Silence', le vélo et des cyclistes motivés. Pour toutes informations: voir http://velovsviolfr.blogspot.com.


maandag 5 september 2011

VelovsViol officieel gelanceerd

Afgelopen zaterdag is VelovsViol officieel gelanceerd. Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie hebben we het project voorgesteld: context, doelstellingen, strategieën, en niet te vergeten: de ploeg!

Vlrn: Lipopo, vice-président van ONGD Kanyundu, Bernadette van REFED-KATANGA en Jolie
vlnr: Sandra, César, Guy, Maguy
Op deze foto ontbreken Cyrille (die al in Luena is), Jolie en Jipi (de fotograaf). Ik beloof jullie snel een foto van de hele ploeg.

Onze partners MONUSCO-Bureau Conjoint de Droits de l'Homme en UNFPA hebben ons officieel hun materialen overhandigd (folders, inlichtingenformulieren,...) die ons zullen helpen bij de uitvoering van het project. Als afsluiter heeft Madame Françoise, de rechterhand van Madame la Ministre du Genre Thérèse Lukenge (die zelf verhinderd was), de campagne officieel gelanceerd. De filmvertoning die achteraf gepland was, hebben we jammer genoeg moeten annuleren wegens een probleem met de elektriciteit.

Een deel van het publiek


Dezelfde avond is de hele ploeg uitvoerig in de nieuwsuitzendingen van NYOTA TV, JUA, WANTANSHI en RTNC gepasseerd. Ook Radio Okapi heeft een item besteed aan de lancering.
Na de laatste vorming zondag over de juridische aspecten van seksueel geweld op vrouwen, hadden we in principe vandaag moeten vertrekken richting Luena.
Jammer genoeg is de bagage van Jean Philippe ergens tussen NY en Londen kwijt geraakt :-(.  Dat is niet alleen een probleem voor Jipi zelf, maar voor het hele team. In zijn bagage zat ook de waterfilter die we nodig hebben om de ploeg van drinkbaar water te voorzien.

Als alles goed gaat, kunnen we zijn bagage ten laatste morgenvroeg ophalen op de luchthaven hier in Lubumbashi en vervolgens verder reizen. Let's keep our fingers crossed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten