Fietskaravaan tegen sexueel geweld in Katanga

De NGO's Kanyundu en REFED (Réseau Femme et Développement) hebben in september 2011 een fietskaravaan tegen sexueel geweld op vrouwen in het Noorden van Katanga georganiseerd. Onze voornaamste instrumenten waren: de documentaire 'Fighting The Silence/Combattre le Silence', de fiets en een gemotiveerde ploeg fietsers. Voor een multimediale samenvatting, klik door naar de filmpjes, radio-interviews en fotos. Voor een uitgeschreven verslag, klik hier en hier. Voor alle andere informatie, surf door deze blog!


Les ONG Kanuyndu et REFED (Réseau Femme et Développement) ont organise le mois de septembre 2011 une caravane-vélo de sensiblisation contre la violence sexuelle faite aux femmes au Nord du Katanga. Les instruments: le documentaire 'Combattre le Silence', le vélo et des cyclistes motivés. Pour toutes informations: voir http://velovsviolfr.blogspot.com.


woensdag 31 augustus 2011

Aksante! Merci! Bedankt!

Het spaghettifestijn was een groot succes. Rond de 200 spaghettivreters hebben de mooie som van 2036 € opgebracht! Eerst en vooral van harte bedankt die zich heeft ingezet om dit festijn mogelijk te maken: Papa Paul, Maman Yvonne, Miel, Gwen, Mieke, Koen, Hilde, Laurens, Marianne, Davy, Tante Jetta, Nonke Jan, Nonke Lei, de Chirodames, de familie voor het materiaal en iedereen die ik nu misschien vergeet. Natuurlijk ook bedankt aan iedereen die zijn benen onder tafel heeft willen schuiven om dit project te steunen! Ook dank aan de gemeente Peer voor het ter beschikking stellen van tafels en stoelen. Ik wacht tot ik foto's doorgestuurd krijg om ze met jullie te delen.

Samen met de vele giften die zijn binnengekomen, een bedrag van om en bij de 2000 € (met veel dank aan de genereuze gevers) hebben we een aardige basis om mee van start te gaan.

Ik kijk alvast uit naar de resultaten van de sponsorfietstocht aan de VUB en het evenement op 23 september!

Tot slot nog een woord van dank aan Cyclo vzw voor de donatie van fietsonderdelen (die we hard zullen nodig hebben op de ruwe Katangese wegen)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten