Fietskaravaan tegen sexueel geweld in Katanga

De NGO's Kanyundu en REFED (Réseau Femme et Développement) hebben in september 2011 een fietskaravaan tegen sexueel geweld op vrouwen in het Noorden van Katanga georganiseerd. Onze voornaamste instrumenten waren: de documentaire 'Fighting The Silence/Combattre le Silence', de fiets en een gemotiveerde ploeg fietsers. Voor een multimediale samenvatting, klik door naar de filmpjes, radio-interviews en fotos. Voor een uitgeschreven verslag, klik hier en hier. Voor alle andere informatie, surf door deze blog!


Les ONG Kanuyndu et REFED (Réseau Femme et Développement) ont organise le mois de septembre 2011 une caravane-vélo de sensiblisation contre la violence sexuelle faite aux femmes au Nord du Katanga. Les instruments: le documentaire 'Combattre le Silence', le vélo et des cyclistes motivés. Pour toutes informations: voir http://velovsviolfr.blogspot.com.


vrijdag 5 augustus 2011

Traject bekend!

Het traject dat de VélovsViol-equipe zal afleggen, is bekend. Wil je weten waar de fietskaravaan zal neerstrijken, klik dan door naar deze link http://velovsviol.blogspot.com/p/waar.html.

Tijdens onze prospectie in Bukama hebben we een ontmoeting gehad met de Chef van het 'Parquet Secondaire', die bevoegd is voor de gevallen seksueel geweld in de regio van Bukama en Luena. In dit interview licht hij de problematiek toe en duidt hij op het belang van onze sensibilisatiecampagne:Nog enkele dagen geduld en we kunnen ook de equipe bekend maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten